Sayfalar

20 Eylül 2015 Pazar

Kurucunun Kızı Kitap Yorumu

Yazan: Wisteria

Arka Kapak ve Söylenenler:




 


Wisteria'nın Yorumu: 
Herkese selam! Kusura bakmayın üşengeçliğim yüzünden yorum biraz geç geldi. Ve kısa olacak. Ama yine de size yeterli bilgi vereceğimi düşünüyorum. Arka kapak yazısını gördünüz zaten.

İlk aklımıza gelen nedir? Evetttt, klişelikkkkk. Ama şöyle bir durum var ki, bazı kitaplardaki klişeler sizi kusma durumuna getirirken bazıları hiç rahatsız etmeden okumanızı sağlar. Yazım tarzına bağlı bir şey bu bana kalırsa. Ve evet kabul etmelisiniz ki bu kitapta da birazcık klişe vardı.

Ivy Bishop’u öldürmek için onla evlenecekti ve sonra aşık olacaklardı, ve mevcut yönetim sistemine karşı çıkıp, isyan başlatıp, hükümeti çökertecekti.

En azından benim tahminim bu yöndeydi ama, Hahahahahahahhaa! Hiç de öyle olmuyor. Bana kalırsa bu kitabın sonunu tahmin edebilen az kişi vardır. Cidden şoke edici ve ikinci kitaba saldırmanızı sağlayacak bir sonu vardı.

Size önerim, eğer ikinci kitaba kadar bekleyecek sabrınız varsa, bu kitabı alsanız bile okumayın. 2. kitap çıksın, öyle okuyun.

Bu arada bu konuda da sevgili Yabancı Yayınları, bize çok güzel bir jest yaparak, 2. kitabı asıl yurtdışında çıkış tarihi ile aynı anda bize sunma kararı almış.
Çok sağ olun Yabancı Yayınları. Seviliyorsunuz.
 
Şimdi tekrar yoruma dönecek olursak, dediğim gibi o hafif bir klişelik sizi hiçbir şekilde rahatsız etmiyor.
Kitapta beğenmediğim hiçbir şey yoktu. Karakterlerin yapısı ve gerçekçiliği çok hoşuma gitti şahsen.Yazım tarzı güzeldi. Çeviri güzeldi. Diyaloglar da güzeldi. Belki kitap birazcık daha uzun olabilirdi çünkü kısalığından mı yoksa akıcılığından dolayı mı bilmiyorum ama bir oturuşta bitiveren bir kitaptı.

Ama Ivy’nin ablasını ve babasını önce denizde boğup sonra parçalara ayırıp, kaynar suda bekletip, katil köpeklere yedirmek istedim. O kadar gıcık insanlar olamaz.

Bir özet geçersek, önyargılarınız falan varsa hepsini yıkıp bu kitabı okumalısınız. Okuyun.

Puanım: 5/5
 







Kitap Bilgisi \\
Kitap Adı: Kurucunun Kızı
Orijinal Adı: The Book Of Ivy
Ait olduğu seri: The Book Of Ivy
Yazar: Amy Engel
Çevirmen: Merve Özcan
Yayınevi: Yabancı
Türkiye Yayın Tarihi: 2015
Sayfa Sayısı: 272
Piyasa Fiyatı: 23,00
Serideki Sırası: İlk kitap
Serinin Diğer Kitapları: 2.The Revolution of Ivy

Not:  Ciltli olmasına rağmen bu kadar ucuz fiyata veren Yabancı Yayınları, teşekkür ederiz. Hep böyle kalın.

1.ve 2.Kitabın Fragmanları; 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder