Sayfalar

12 Haziran 2015 Cuma

Ölüm Emri Kitap Yorumu

Yazar: Wisteria



 Arka Kapak ve Söylenenler:







Ani bir patlamayla sonun geldiğini sandılar. İsyan kurulmadan, Kayran inşa edilmeden ve Thomas, Labirent'e girmeden önce bir güneş patlaması dünyayı vurmuş, insan nüfusunun çoğunu öldürmüştür. Ancak en kötü günler henüz yaşanmadı. Mark ve Trina o yıkımdan sağ çıkmayı başarmıştır. Ama şimdi bir virüs hızla yayılmaktadır; insanları cinnete ve cinayete sürükleyen bir virüs.

Tedavi yok. Kaçış yok. İki genç, hayatta kalmayı başarabilirlerse insanlığın geri kalanını kurtarmanın bir yolunu bulabileceklerine de ikna olurlar. Çünkü bu yeni, yıkılmış dünyada her yaşamın bir bedeli vardır. Ve bazıları için ölünüz, dirinizden daha değerlidir. Son aslında sadece bir başlangıçtır.


"Geçmişi ve geleceği bugünle harmanlayan Ölüm Emri hem distopya türünün klasik eserlerini anımsatıyor hem de Dashner'ın çok satan Labirent üçlemesinin temelini sağlamlaştırıyor."
-Kirkus Reviews-
(Tanıtım Bülteninden)





Wisteria'nın Yorumu:


*Fon müzik girer*
Ölüm Emri bitti arkadaşlar!!!
Wuhuuu whoaa!!
*kalabalık coşar* Evettt.
Şimdi ilk olarak kitap beklentilerimi kesinlikle karşılayamadı. Ben çok farklı beklerken o çok farklı çıktı. Ama olsun. Daha The Fever Code var. Onu okuyacağız. Tabi canım Pegasus Yayınları çevirirse. Onu dışında kitap ilk başlarda Thomas'ın Labirente girmesinin hemen öncesini anlatmış. Sonrasında ise on üç yıl öncesine gitmiş. Taaa Işıl'ın ilk yayılışına. Mark var hikâyenin baş kahramanı olarak. Yeni bir karakter. Onun arkadaşları Trina, asker Alec falan var. Kaçışlarıydı oydu buydu anlatılıyor.
Uyarı: Bazı hayranların umduğu gibi *Spoi* Newt dirilmiyor maalesef *Spoi bitti*
Şimdi son hakkında düşüncelerim: Kitap çok sade geçmişken ve hiç Aaa!! Diyeceğim bir olay olmamışken son iki satır yine beni bitirdi. O.o oldum.


Kitap Bilgisi\\

Yazar: James Dashner

Ait Olduğu Seri: Labirent Serisi

Seri Sırası: 4.Kitap – Fakat serinin devamı olarak değil

Sayfa Sayısı: 397

Serini Diğer Kitapları: 1-Ölümcül Kaçış 2- Alev Deneyleri 3-Son İsyan

 Puanım: 4\5

 



Okuyalım mı diye sorarsanız: Okuyabilirsiniz. Kaybınız olmaz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder