Sayfalar

24 Temmuz 2015 Cuma

Melez Kitap Yorumu


Yazar:Eldarwen


Arka Kapak ve Söylenenler:

Hematoi ırkı, tanrılarla yaratıkların soyu. İki Hematoi çocuğu Safkan sayılıyor ve tanrısal güçlere sahip oluyor. Hematoilerle ölümlülerin çocukları olan Melezlerde ise bu güçler yok. Bu melezlerin sadece iki seçeneği var: eğitimli birer Avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler.

Bir Melez olan Alexandria, yaşamını tuvalet temizleyerek geçirmek yerine tehlikeye atmaya razı ama bunu da yüzüne gözüne bulaştırabilir. Avcılık öğrencilerinin uyması gereken belli kurallar var. Alex’in bu kuralların hepsiyle başı dertte ama en fazla birinci kural onun için büyük sorun:

Safkanlarla Melezler arasında ilişki yasak.

Ne yazık ki Alex, Safkan Aiden’a çok fena âşık. Ancak bu aşk onun tek büyük sorunu değil; daha büyük bir sorun, okuldan mezun olana kadar hayatta kalmak ve bir Avcı olmak. Görevinde başarısızlığa uğrarsa ölümden ya da kölelikten de kötü bir son onu bekliyor: bir iblise dönüşmek ve Aiden’ın avı olmak.

Daha korkunç bir şey düşünülebilir mi?

Melez, Yunan Mitolojisine bambaşka bir bakış açısı kazandırıp dünyada büyük yankı uyandıran Melez Sözleşmeleri serisinin ilk kitabıdır.


Eldarwen'in Yorumu:




İlk olarak şunu söylemek söylemek istiyorum ki kitapta Vampir Akademisi ile bariz benzerlikler gördüm. Özellikle büyük bir Richelle Mead fanı olduğumdan gözüme çok battı ve beni sinirlendirdi.
Ama gel gelelim ki kitap gerçekten güzeldi. Yani durumum nefret etmek ve sevmek arasındaki o ince çizgide. Özellikle Aidan bu yaz okuduklarım arasından en beğendiğim erkek karakterlerden biri oldu. Caleb da aynı şekilde. Zaten Jennifer'ın da böyle bir özelliği var işte . Kadın yazdı mı o karakteri beğenmek elde olmuyor maalesef.

Spoi vermeden benzerlikleri açıklamam gerekirse Dhampirler ve Melezleri,  Moroiler ve Safkanları, Rose'la Alex'in karakterleri ve işlerini, Mason ve Caleb'i, Strigoilerle İblisleri,her Moroi'nin ve Melez'in bir elementi kullanabilmelerini, Ruh gücüne sahip olan Moroi'lerin dört element ile ruhu kullanabilmesi ve Apollon'un da bunu yapabilmesini benzettim. Ve benzerliğin aşikar olduğunu bu kanıtlardan anlayabiliriz. 
Ama yine de kitap kendini hızla okuttu. Bir günde bitirdim. Ve hoşuma da gitti açıkçası.  
Aidan ya da Seth arasında şuan bir TEAM seçimi yapamıyorum çünkü Seth'i tam olarak tanıyamadım ancak ikinci kitapta kararımı veririm gibi hissediyorum.
Jennifer'ın komik ve eğlenceli üslubuyla okumanızı öneririm. Ama aklınızda bulunsun bence özgün bir kurgu değil.



Kitap Bilgisi//

Kitap Adı:Melez
Özgün Adı: Half Blood
Ait Olduğu Seri: Melez Sözleşmeleri
Yazarı: Jennifer L. Armentrout
Yayınevi: DEX 
Türkiye Yayın Tarihi:31.08.2012
Sayfa Sayısı: 331
Piyasa Fiyatı: 22.00





Puanım :


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder